top of page

Introductie bare foot running

Blootsvoets lopen gebeurd op minimalistische schoenen zonder enige comfort met alleen bescherming van de voetzool tegen scherpe voorwerpen.

De voetspieren worden in het dagelijks leven bijna uitgeschakeld door ze op te sluiten in schoeisel ook de natuurlijke manier van hardlopen is compleet veranderd door sportschoeisel.

Bare foot running heeft tot doel om  uw voeten, onderbenen en bovenbenen aan te zetten tot meer spieractiviteit en heeft de volgende positieve effecten.

  • Verbetering van de stand van uw voeten.

  • Verbetering van de looptechniek en loopefficiëntie door bewustwording.  In plaats van op de hak te landen wordt de landing meer verplaatst naar de middenvoet/voorvoet en worden de gewrichten ontlast.

  • Verbetering concentratie. Door te lopen op blote voeten zult u geconcentreerd moeten kijken waar u loopt en hoe u landt, deze manier van lopen zorgt voor een natuurlijke rust.

  • Je blijft beter in contact met jezelf en de natuur.

Door de andere manier van lopen en veel zwaardere belasting van de kuitspieren is een goede voorbereiding en voorlichting belangrijk.

Deze introductie duurt een uur waarbij tevens een stukje theorie aan de orde komt en de do and don'ts van barefoot running.

bottom of page