top of page

Massage

Het doel van een massage is met name om spierstijfheid en/of krampen te verlichten of in zijn geheel te verhelpen, de bloedsomloop te verbeteren en de spieren te helpen ontspannen. Met behulp van een specifieke sportmassage kan het lichaam beter belast worden voor lichamelijke inspanningen. Massage heeft een ontspannende werking op het hele lichaam, maakt lichaam en geest beter bestand zijn tegen de dagelijkse stress maar speelt ook een positieve rol bij blessures en andere lichamelijke ongemakken.

Klassieke massage

De massage kenmerkt zich door strijkingen, knedingen en het optillen van de spieren  en ritmisch kloppen, wrijven en trillen/schudden.

Sportmassage

Massage met doel de ontspanning of warming up van  spieren door een stimulerende massage te geven  en/of een afvoerende massage  om herstel na het sporten te bevorderen

Welnessmassage

Bij deze massagevorm is alles gericht op ontspanning en wordt er gebruik gemaakt van verschillende technieken en methodes.

Bindweefselmassage

Veel van onze hedendaagse klachten worden veroorzaakt door de conditie van ons bindweefsel Door middel van diverse handelingen, namelijk de reflex- en segmentaal bindweefseltechnieken gaan we deze klachten nader bekijken en behandelen.  Van acne, rimpelbestrijdingen, darmklachten, gewrichtsproblemen de toepassingen van bindweefselmassage zijn zeer divers en doordat het bindweefsel actief gemobiliseerd wordt zijn deze technieken vaak ook een beetje pijnlijk, maar de resultaten ook significant.

Voetreflexmassage

Op de voeten bevinden zich reflexzones die via zenuwen en energiebanen in verbinding staan met andere lichaamsdelen. Bij de voetreflexmassage worden die reflexzones d.m.v. massage gestimuleerd. Hierdoor worden blokkades, die het goed functioneren van het lichaam in de weg staan, opgeheven. Voetreflexologie harmoniseert het lichaam doordat het zelfhelend vermogen en de weerstand worden verhoogd.

Stoelmassage

Stoelmassage is een doelgericht middel om stress en werk gerelateerde klachten te verlichten en te voorkomen. 

Omdat stoelmassage gemiddeld 15-20 minuten duurt en de kleding aangehouden kan worden is het laagdrempelig en bij uitstek geschikt om op de werkplek of andere locaties aan te bieden.

Breuss massage

Breuss massage is een hele rustige therapeutische rug-massage, die psychische en lichamelijke 
blokkades goed kan oplossen. Veel wervelkolom problemen, zoals ischias, ischialgie en een 
chronische hernia zijn met deze methode goed te behandelen. en ongevaarlijk. Voor acute ischialgie
is dit zelfs de enige manier om te behandelen.

Cupping

Cupping is een zuigtechniek waarbij er gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op de huid. Maar desondanks is de werking zeer krachtig en effectief. Omdat de huid vacuüm wordt gezogen in de cup, gaat de huid omhoog staan. De kracht van vacuüm is heel sterk waardoor het meteen zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding. Verklevingen van het bindweefsel en diepe spierknopen kunnen zo bewerkt worden waardoor blokkades worden opgeheven. Ook  afvalstoffen in je lichaam komen zo vrij en worden afgevoerd. Omdat de kracht van cupping sterker is dan massage, heeft het een diepere werking en is het dus zeer effectief. 

Dorntherapie

De Dorn methode is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling waar met zachte massageachtige bewegingen de wervelkolom of andere gewrichten worden gemobiliseerd.

Nawoord

Hier boven zijn de belangrijkste massagemogelijkheden omschreven maak een afspraak of bel voor informatie.

bottom of page