top of page

Behandelingen

Ontdek onze uitgebreide reeks behandelingen die zijn ontworpen om uw herstel en welzijn te bevorderen. Van manuele therapie en sportfysiotherapie tot triggerpoint therapie en nog veel meer, ons ervaren team van fysiotherapeuten staat klaar om u de zorg en ondersteuning te bieden die u nodig heeft voor een optimaal herstel.

In onze praktijken bieden wij de volgende behandelingen aan

Fysiotherapie

Een fysiotherapiebehandeling omvat het evalueren en behandelen van fysieke aandoeningen of letsels door middel van gerichte oefeningen, therapie en andere passende technieken, met als doel het herstellen, verbeteren of behouden van de functionaliteit en mobiliteit van het lichaam.

Sport fysiotherapie

Een sportfysiotherapiebehandeling richt zich specifiek op het evalueren, behandelen en rehabiliteren van sportgerelateerde blessures en aandoeningen, waarbij gebruik wordt gemaakt van gespecialiseerde technieken en trainingsprogramma's om sporters te helpen herstellen en hun prestatieniveau te optimaliseren.

Manuele therapie

Een manuele therapiebehandeling omvat het gebruik van specifieke handmatige technieken, zoals mobilisaties en manipulaties, om gewrichts- en weefselproblemen te evalueren en te behandelen. Het doel is het verbeteren van de bewegingsvrijheid, het verminderen van pijn, het herstellen van de functie en het bevorderen van het algemene welzijn van de patiënt.

Triggerpoint therapie

Een triggerpoint therapiebehandeling houdt in dat specifieke gebieden in de spieren, bekend als triggerpoints, worden geïdentificeerd en behandeld door middel van gerichte druktechnieken, waardoor spierspanning, pijn en gerelateerde symptomen verminderen en de normale spierfunctie wordt hersteld.

Dorn therapie

Een Dorn therapie behandeling is een manuele therapie die gericht is op het corrigeren van beenlengteverschillen, wervelafwijkingen en gewrichtsdisfuncties door middel van zachte manipulaties en specifieke bewegingen. Het doel is om het lichaam in een optimale houding en balans te brengen, waardoor pijnklachten verminderen en de natuurlijke bewegingsvrijheid wordt hersteld.

Dry needling

Een dry needling behandeling is een vorm van therapie waarbij dunne naalden in de huid worden ingebracht om triggerpoints in spieren te deactiveren. Door het aanprikken van deze punten kan de spierspanning verminderd worden, wat kan leiden tot pijnverlichting en het herstellen van de normale spierfunctie. Het is belangrijk op te merken dat dry needling verschilt van acupunctuur, aangezien het gericht is op het behandelen van specifieke spiergerelateerde klachten in plaats van het beïnvloeden van energiestromen in het lichaam.

HIFEM (High-intensity focused electromagnatic therapy)

Een High-intensity focused electromagnetic therapy (HIFEM) behandeling maakt gebruik van geconcentreerde elektromagnetische energie om diep in de spieren te werken en spiercontracties te veroorzaken. Dit helpt bij het opbouwen van spiermassa, het verbeteren van de spiertonus en het versterken van het behandelde gebied, zonder invasieve procedures.

Shockwave therapie

Een shockwave therapie behandeling omvat het toepassen van hoogenergetische geluidsgolven op het lichaam om pijnlijke aandoeningen en blessures te behandelen. Deze golven bevorderen de regeneratie van weefsel, verminderen ontstekingen en stimuleren de genezing, waardoor het herstelproces wordt versneld.

Cupping

Een cupping behandeling omvat het plaatsen van vacuümzuigers op de huid om de doorbloeding te stimuleren en spanning in de spieren te verminderen. Dit kan helpen bij het verminderen van pijn, het bevorderen van ontspanning en het verbeteren van de algehele gezondheid en het welzijn van een persoon.

Mobiliseren (hands-on therapie)

Een mobilisatie (hands-on therapie) behandeling omvat het gebruik van manuele technieken, zoals manipulaties, mobilisaties en strekkingen, om gewrichten, spieren en weefsels te bewegen en te mobiliseren. Dit helpt bij het verminderen van stijfheid, het verbeteren van de bewegingsvrijheid en het herstellen van de normale functie van het bewegingsapparaat.

Medical taping

Een medical taping behandeling omvat het aanbrengen van elastische tape op specifieke delen van het lichaam om ondersteuning te bieden aan spieren en gewrichten, terwijl de bewegingsvrijheid behouden blijft. Deze techniek kan helpen bij het verminderen van pijn, het bevorderen van stabiliteit en het stimuleren van het natuurlijke genezingsproces van blessures.

Low-intensity laser

Een low-intensity laserbehandeling omvat het gebruik van een lage energie laser om specifieke gebieden van het lichaam te bestralen. Dit kan helpen bij het verminderen van pijn, het bevorderen van weefselherstel en het stimuleren van de bloedcirculatie, waardoor het genezingsproces wordt versneld.

bottom of page